ahmed799, też się nie puszczaj :diabelski_usmiech wypoczywaj. Odcisków i zakwasów :szeroki_usmiech
Brzęczy coś na podszybiu
Zwiń
X
-
Brzęczy coś na podszybiu
Panowie mam taki problem. Jak jadę po gładkiej drodze ale takiej bardziej przyczepnej, chropowatej ( 30-40% dróg w Polsce ) to z podszybia gdzieś na środku ale bliżej strony kierowcy słyszę cały czas takie brzęczenie. Jakby coś drgało w desce. Próbowałem tam ręką przygniatać deskę ale raz coś dawało a raz nie. To, że dźwięk pochodzi stamtąd jestem pewny na 85-90%. Czy ktoś ma coś takiego? Dodatkowo jak jedzie się po łuku czyli kierownica mocnej skręcona to dźwięk się nasila. Najbardziej go słychać w okolicach 60-90 km/h. Jak jechałem przez Rumunię w wakacje to mieli tam właśnie główne drogi takie chropowate i milion łuków. Myślałem, że do głowy dostanę jak tylko ściszyłem radio. Brzęczało jak w ulu.
-
-
Może deska wypadła z jakiegoś mocowania i wpada w "rezonans". Najlepiej trzeba byłoby się jakoś do tego dostać i posprawdzać.
A co do dróg w Rumunii, to u mnie nic nie brzęczało ale i tak miałem ku..wa dość.Octavia I FL kombi, 1.9 TDI 110 KM ASV, L&K
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80299
_______
Piotr
Komentarz
-
-
Podjedź może do jakiegoś lakiernika (wydaje mi się, że oni często składają i rozkładają różne części w aucie), może on miał podobny problem i wie gdzie to "ugryźć".
Ciężko będzie Ci pomóc akurat w takiej sprawie na odległość i tylko przez siedzenie przed monitorem komputera, bo jak sam widziałeś we wcześniejszych postach, przyczyn może być mnóstwo. Mi tez osobiście coś "skrzypi" na podszybiu ale z tym będę na wiosnę jechał do lakiernika, który obejrzy co i jak.
Pozdrawiam.Powoli ale do celu-"gdy się człowiek spieszy to się diabeł cieszy"
Komentarz
-
-
Od i mnie to dotkneło, powyżej 70 km/h u mnie też w podszybiu słychać takie cóś,nie wiem jak to nazwać,może coś podobnego do zabawy talią kart, takie trrrrrrrt, jak prędkość spadnie poniżej 70 to cichnie, szukałem w komorze silnika, koło wycieraczek, nic nie ma, duchy chyba normalnie.Nie zabijam, nie kradnę, nie wierzę...
Komentarz
-
-
Oj dziecko jak to dobrze, że to na Ciebie też trafiło . A tak na poważnie. Szlak mnie bierze na to brzęczenie i nie wiem co z tym zrobić. Upycham już nawet kawałki metalowych podkładek na podszybiu w różne miejsca. Po takiej operacji 1-2 dni jest prawie cisza by później hałas powrócił ze zdwojoną siłą. Coś ewidentnie lata, brzęczy ale nie umiem tego zidentyfikować. Mam wrażenie że gdzie za schowkiem ( nie mam w nim nic schowanego ).
Komentarz
-
-
Ceed1, wyjmij schowek i z kimś pojeździj jeżeli myślisz ze to stamtąd. to prosta operacja tylko musisz mieć śrubokręty torxy , nie pamiętam rozmiaru ale mogę bez problemu sprawdzić.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
A spróbuj ustawić kolumnę kierownicy w innym położeniu. Kiedyś u brata brzęczało i po przestawieniu kierownicy przestało.
Druga opcja - wymontować radio i pogmerać w okablowaniu.Octavia II RS TDI 200/441
"Wojtek jak ostatnio depnął to buda dotarła do domu 10 minut po podwoziu" :twisted: :diabelski_usmiech
Komentarz
-
Komentarz